• +381 (0) 38 220 220
  • +49 (0) 180 30 30 30 6
  • +41 (0) 44 315 59 59
  • +43 (0) 13 19 10 74
agent login

Во Воздухопловот

Во Воздухопловот

Услугите и прописите во воздухопловот се разликуваат зависно од авиопревозникот.

Во врска со правилата околу:
• ÐºÐ¾Ñ€Ð¸ÑÑ‚ење на електронска опрема
• Ð·Ð°Ð±Ñ€Ð°Ð½ÐµÑ‚и предмети
• Ð±ÐµÐ·Ð±ÐµÐ´Ð½Ð¾ÑÐ½Ð¸ упатства

Како и информации за

• ÐºÐµÑ‚еринг и
• Ð·Ð°Ð±Ð°Ð²Ð°

Ве молиме контактирајте со вашиот авиопревозник или нашиот центар за услуги за клиенти. 

Внимателно прочитајте ги и прописите на ИАТА за опасни материи. За повеќе информации во врска со националните прописи на вашата дестинација, ве молиме контактирајте го вашиот Сектор за надворешни работи.

Check-in

Check-in

Општо:
• Ð§ÐµÐºÐ¸Ñ€Ð°Ñ˜Ñ‚е се 2 часа пред полетување
• Ð‘ординг картата треба да ја имате 90 минути пред полетување
• Ð‘идете на преминот 40 минути пред поаѓање
• Ð¡Ðµ дозволува едно парче багаж + 1 парче рачен багаж по патник (во сила од 1 април 2015 година)

За подетални информации во врска со
• Ð¿Ð¾ÑÑ‚апката за чекирање
• Ð´Ð¾Ð·Ð²Ð¾Ð»ÐµÐ½Ð¸Ð¾Ñ‚ багаж (тежина, забранети предмети итн)
• Ð¿Ñ€Ð¾Ð¿Ð¸ÑÐ¸ и услуги во воздухопловот
• Ð¿Ð¾ÑÐµÐ±Ð½Ð¸ 
Ве молиме да ја контактирате соодветната авиокомпанија

Документи за лична идентификација
Во прилог на вашата важечка патна исправа, може да бидат побарани и дополнителни документи (како виза).
• ÐŸÑ€Ð¾Ð²ÐµÑ€ÐµÑ‚е дали ги имате сите задолжителни документи за вашето патување
  
и
• Ð·Ð° дополнителни информации за важечките прописи за визи или влез, ве молиме контактирајте ја амбасадата или конзулатот на вашата земја на дестинација.

Резервација

Резервација

Во зависност од вашите желби, можете да изберете помеѓу следниве опции за резервација:

Онлајн
Користејќи најнова технологија за да се приспособиме на вашите потреби, процесот на резервација на летови или туристички аранжмани со Еурокоха и Косово Ерлајнс е значително олеснет.

Контакт центар
Нашите телефонски оператор во контакт центарот се на ваше располагање 24 часа 7 дена во неделата. Сите говорат течно англиски и германски. 

Разговор во живо (Live chat)
Нашите телефонски оператори ви даваат директна поддршка од 8:00-20:00 часот (Понеделник - Петок) и Сабота 10:00-15:00.

Туристички агенции
Eurokoha и Косово Ерлајнс соработуваат со над 300 агенции во Косово, Европа и во светот.

Попусти

Попусти

Еурокоха нуди постојани попусти за 

• Ñ‚уристички групи

• ÑÑ‚уденти,

• Ð¿ÐµÐ½Ð·Ð¸Ð¾Ð½ÐµÑ€Ð¸,

• Ð»Ð¸Ñ†Ð° со посебни потреби,

• Ð¿Ñ€Ð¸Ð¿Ð°Ð´Ð½Ð¸Ñ†Ð¸Ñ‚е на војската и полицијата


За повеќе информации, ве молиме контактирајте го нашиот услужен центар за клиенти

Багаж и рачен багаж

Багаж и рачен багаж

Прописите за багаж се разликуваат зависно од авиокомпанијата. Ве молиме проверете ги важечките прописи на вашиот авиопревозник.

За Регулативата на ЕУ за рачен багаж, кликнете овде 

Посебни услуги

Посебни услуги

Сите посебни барања се третираат во договор со авиопревозникот. За повеќе информации, ве молиме контактирајте го вашиот авиопревозник. 

Сакаме да ве информираме дека:

Бремени жени
• Ð²Ð¾Ð¾Ð±Ð¸Ñ‡Ð°ÐµÐ½Ð¾ им се дозволува да патуваат до 36та недела од бременоста
• Ð¶ÐµÐ½Ð¸Ñ‚е кои се влезени во 29та недела од бременост се до 35та недела треба да достават лекарска потврда 

Деца кои патуваат без придружба
• ÐÐµÐºÐ¾Ð¸ авиопревозници не ја прифаќаат грижата за деца без придружба. За повеќе
  информации ве молиме контактирајте со соодветната авиокомпанија.

• Ð”ецата без придружба мора да бидат најмалку 5 години стари.
• Ð”ецата без надзор од 5 and 11 годишна возраст ќе бидат згрижени од авиопревозникот. 
• Ð—а секое дете без придружба треба да се плати дополнителен надомест на аеродром
• Ð’е молиме јавете се во услужниот центар на вашиот авиопревозник за регистрација
  веднаш откако ќе ја извршите резервацијата за да ги извршите сите формалности. 

Патници со ограничена подвижност

• Ð£ÑÐ»ÑƒÐ³Ð° за придружба 
• Ð¢Ñ€Ð°Ð½ÑÐ¿Ð¾Ñ€Ñ‚ со количка

Помош за патници со ограничена подвижност се обезбедува во согласност со услугите на нашите партнерски авиокомпании.

Доколку ви е потребна посебна помош, ве молиме контактирајте ја  Ð°Ð²Ð¸Ð¾ÐºÐ¾Ð¼Ð¿Ð°Ð½Ð¸Ñ˜Ð°Ñ‚а која го реализира летот или на е-мејл на info@kosovaairlines.com